tag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post3258223648041335213..comments2022-11-01T10:17:53.249+01:00Comments on Colorful Whisk: Tartaletki z kremem z białej czekolady i czarnej porzeczkiD.Mhttp://www.blogger.com/profile/17651631762148189765noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-47849817883290685942013-09-08T22:01:18.843+02:002013-09-08T22:01:18.843+02:00Kiedyś robiłam krem z samego mascarpone i dżemu ty...Kiedyś robiłam krem z samego mascarpone i dżemu tylko, że dodałam żelatynę by krem był sztywny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-19326466164572882902013-09-08T22:00:38.468+02:002013-09-08T22:00:38.468+02:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-70682647795389751342013-09-08T21:53:06.455+02:002013-09-08T21:53:06.455+02:00Można zamiast frużeliny dodać dżem?Można zamiast frużeliny dodać dżem?sandrahttps://www.blogger.com/profile/03647255240473338298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-70161180736710762642013-08-24T01:51:42.379+02:002013-08-24T01:51:42.379+02:00To chyba zależy od przepisu, bo z tego mi się prak...To chyba zależy od przepisu, bo z tego mi się praktycznie wogóle nie skurczyły, a z innego przepisu mi się skurczyły prawie 0,5 cm.<br /><br />Chociaż w moim podreczniku szkolnym pisze:<br /><br />* Mąka przeznaczona do ciast kruchych powinna zawierać słaby lub średni gluten i miec drobna granulację (najlepsza krupczatka typ 500) - gdyż zastosowanie jej o silnym glutenie może prowadzić do otrzymania wypieku o małej elastyczności, przez co wyroby deformują się i kurczą.<br /><br />* Zastosowanie do ciast zbyt dużej ilości mąki i płynu,a małej ilości tłuszczu oraz dodanie do ciast tłuszczu jako ostatniego składnika lub długi proces mieszania powoduje tak zwane zaciągnięcie ciasta. Ciasto takie w czasie wałkowania ściąga się i kurczy, a wyroby w czasie wypieku uzyskują niewielką objętość, deformują się (kurczą), są twarde.<br /><br />Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-52027465651244411332013-08-23T22:32:28.052+02:002013-08-23T22:32:28.052+02:00a jak Ty to robisz ze ciasto na babeczki nie kurcz...a jak Ty to robisz ze ciasto na babeczki nie kurczy Ci się podczas pieczenia? Wskazówki dotyczące zimnego masła i schładzania ciasta po wyłożeniu do foremek u mnie nie skutkują...bghttps://www.blogger.com/profile/01125747772399728982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-3304175908327027782013-08-08T15:37:31.355+02:002013-08-08T15:37:31.355+02:00ok:-) może w ten weekend spróbuję lub wcześniej.ok:-) może w ten weekend spróbuję lub wcześniej.bghttps://www.blogger.com/profile/01125747772399728982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-54531053547718184472013-08-07T23:33:22.195+02:002013-08-07T23:33:22.195+02:00Ja nie próbowałam, ale myślę, że można spróbować d...Ja nie próbowałam, ale myślę, że można spróbować dodając także trochę syropu;) Lubię eksperymentować, więc napewno wypróbuję żeby się przekonać;) Gdyby Pani próbowała proszę dać znać czy wyszło:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-46619446300332582352013-08-07T17:28:11.345+02:002013-08-07T17:28:11.345+02:00a czy do tej fru żeliny owocowej nadadzą się owoce...a czy do tej fru żeliny owocowej nadadzą się owoce z syropu?bghttps://www.blogger.com/profile/01125747772399728982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-45079269624438643222013-08-05T16:48:37.839+02:002013-08-05T16:48:37.839+02:00Po prawej stronie jest kontakt, podaj proszę maila...Po prawej stronie jest kontakt, podaj proszę maila ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-20408316917708066602013-08-05T11:05:30.011+02:002013-08-05T11:05:30.011+02:00hej, chciałabym upiec te babeczki ale nie mogę wyd...hej, chciałabym upiec te babeczki ale nie mogę wydrukować przepisu:( mogę go dostać na maila?bghttps://www.blogger.com/profile/01125747772399728982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-35913747803889102392013-08-03T09:42:29.542+02:002013-08-03T09:42:29.542+02:00Uwielbiam tartaletki! :) Twoje wyglądają idealnie ...Uwielbiam tartaletki! :) Twoje wyglądają idealnie :) Bardzo apetyczne zdjęcia :)Paulina | czekolada-utkane.plhttps://www.blogger.com/profile/01491306952322285534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-49143790315108027732013-08-02T21:36:55.233+02:002013-08-02T21:36:55.233+02:00Piękności! I to nie tylko tartaletki, zdjęcia równ...Piękności! I to nie tylko tartaletki, zdjęcia również są cudowne :) Pozdrawiam serdecznie :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-43474684699805511802013-08-01T21:25:15.737+02:002013-08-01T21:25:15.737+02:00ależ one muszą być pyszne! genialne połączenie bia...ależ one muszą być pyszne! genialne połączenie białej czekolady i porzeczek :)kuchcikOlahttps://www.blogger.com/profile/13280045879701511118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-3417134063754922502013-08-01T19:44:30.954+02:002013-08-01T19:44:30.954+02:00Zachwycające, zanotowałam i mam nadzieję, że uda m...Zachwycające, zanotowałam i mam nadzieję, że uda mi się takie cuda zrobić :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2844540652596600657.post-78006450676848439082013-08-01T19:02:48.751+02:002013-08-01T19:02:48.751+02:00Pyszności... Szczególnie KREM :) Pozdrawiam, ginge...Pyszności... Szczególnie KREM :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.plNashellyhttps://www.blogger.com/profile/03282696001343595443noreply@blogger.com